Biztonság a hétköznapokban...

Biztonságos Élet

Biztonságos Élet

Így spórolj több ezer forintot havonta!

2018. április 15. - adameczmate

Az életünk tele van rejtett költségekkel, amik egy kis tervezéssel mérsékelhetőek, vagy olykor elkerülhetőek is lehetnének. Az alábbiakban összegyűjtöttem neked 5+1 tippet, amivel csökkentheted a rendszeres költségeidet.

1. Víz!

El sem tudod képzelni, egy évben mennyi vizet engedünk ki feleslegesen. Figyelj a vízhasználatra, például fogmosáskor. Ne engedd feleslegesen és használj víztakarékos perlátort! Ezzel több ezer forintot megtakaríthatsz éves szinten. 

2. Lista

Készíts egy listát azokról az eszközökről, amiket a közeljövőben venni kell, de nem szükséges azonnal. Ha látod valahol akciósan, vedd meg akkor. (Például, ha tudod, hogy hamarosan új vasalódeszkára lesz szükséged mert a régi már kezd inogni, akkor járj nyitott szemmel)

3. Vidd magaddal az ennivalódat

Heti többezer forintot takaríthatsz meg úgy, hogy magadnak készíted a kaját és nem a büfében veszed. Nem beszélve arról, hogy sokkal egészségesebb is.

4. Alakíts ki egy „raktárt”

Több tartós élelmiszer eláll hónapokig. Alakíts ki otthon egy raktárt, ahova az éppen akciós tartós termékeket gyűjtöd. (Ilyen például a KV, a cukor, a margarin, fogkrém, WC papír, konzervek, öblítő és még sok más.

5. Hetente vásárolj!

Minél többet mész bevásárlóközpontba, vagy egyéb nagyobb üzletbe, biztos, hogy annál több haszontalan dolgot fogsz vásárolni. Szokj rá, hogy pl. hétvégente bevásárolsz a következő hétre és a napi bevásárlás (kenyér, tej) alkalmával kisebb kísértés fog érni.

5+1. Bérlet

Ha budapesti vagy, és aktívan használod a tömegközlekedést, egy havi bérlet árát megspórolhatod, ha 1 éves bérletet veszel. Egy összegben soknak tűnik a 103.000 Ft, viszont, ha így veszed, akkor 11.000 Ft-ot spórolsz. Figyelj, mert, ha nagyon szétszórt vagy és gyakran hagyod el a dolgaidat, (pénztárcád, bérleted) akkor ez visszafelé is elsülhet!

Ha csak elolvasod, nem fog működni! Határozd el, hogy tényleg alkalmazod a tippeket és valóban csökkenni fognak a költségeid!

A bejegyzés trackback címe:

https://abiztonsagoselet.blog.hu/api/trackback/id/tr4913837326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása